Teknolojinin
Sınırlarını
Zorluyoruz.
mamente.com
Ben Mehmet Ali Mente, Kocaeli Üniversitesi'nde Mekatronik Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi'nde Bilgisayar Programcılığı eğitimi aldım. Kariyerim boyunca farklı mühendislik disiplinlerinde geniş bir iş ve eğitim geçmişi edindim. Mekatronik sistemler, endüstriyel otomasyon, gömülü sistemler ve yazılım geliştirme alanlarında uzmanlık kazandım. Bugüne kadar birçok projede yer aldım ve halen aktif olarak yeni projeler geliştirmekteyim.
Bu projeler sayesinde problem çözme, inovasyon ve proje yönetimi konularında zengin deneyimler edindim. Teknolojik yenilikleri takip etmek ve bunları pratik uygulamalara dönüştürmek en büyük tutkum. Mühendislik alanında edindiğim çok yönlü bilgi ve tecrübelerimle, karmaşık problemlere bütünsel çözümler sunmaya odaklanıyorum. Gelecekte, daha fazla yenilikçi proje geliştirerek ve mühendislik bilgimi paylaşarak sektöre katkıda bulunmayı hedefliyorum.
Kocaeli Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Hangar Kampüs Programı
Roket & Hyperloop Yarışmaları
Bu yarışma Türkiye geneli olup, grup halinde kendi iş fikriniz ile yarıştığınız prestijli bir organizasyondur. TUSAŞ tarafından belirlenen eleme turlarını geçerek son 16'ya kalmayı başardık. Finale kalan ekipler projelerini 10 kişilik büyük jüriye sundu.
Biz, TUSAŞ tarafından 1 yıl boyunca TeknoPark İstanbul'dan "Kuluçka Ofisi" hizmeti aldık ve "Derin öğrenme ve görüntü işleme kullanarak elektronik komponentlerde sahtecilik tespiti" projemizle dereceye girme başarısını elde ettik.
Kocaeli Üniversitesi'ni Lavira Roket Takımı olarak temsil ettik. Yarışma süresince yoğun bir süreç boyunca roketimizin tasarımını, üretimini, testlerini ve raporlamalarını gerçekleştirdik.
Mekanik Ekip Üyesi olarak, aracın mekanik aksamlarınının tasarımını ve bağlantıları, ağırlık merkezi hesaplamaları, üretimi, testleri ve sistem entegrasyonu gibi görevlerde bulundum.
Kocaeli Üniversitesi temsilcileri olarak Türkiye genelinde düzenlenen Hyperloop Yarışması'na katıldık. Yoğun bir süreç boyunca raporlamalar, maliyet hesaplamaları, üretim ve test çalışmaları gerçekleştirdik.
Aracın üzerindeki sensörlerden aldığımız verileri Raspberry Pi mikrodenetleyicisi ile I2C haberleşme protokolü kullanarak aktardım. Bu verileri TCP/IP ethernet protokolü ile arayüze entegre ederek aracın hızını, konumunu ve diğer parametrelerini izledik.